“Honger maakt je een beetje agressief”

“Honger maakt je een beetje agressief”, vindt de verdachte Jonathan A. Hij moest zich gisteren voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij op 29 december 2018 een Chinese winkelier heeft mishandeld en vervolgens zonder te betalen goederen uit de supermarkt heeft weggenomen. Op de strafzitting gisteren vertelde het slachtoffer, dat uit China hier is komen werken, dat hij vanwege de drukte in de decembermaand door een vriend werd gevraagd om in diens winkel te helpen. De eerste dag al kwam Jonathan de winkel binnen en zocht gelijk ruzie met de winkelier. De volgende dag, 29 december, kwam de verdachte weer terug om wat goederen te kopen. Hij pakte brood, kaas en pindakaas en plaatste deze op de toonbank. Hierna pakte hij de spullen en probeerde zonder te betalen weg te lopen. Toen het slachtoffer hem probeerde tegen te houden, schold Jonathan hem uit, greep naar een hangslot en sloeg hem hiermee aan het hoofd. Hierna rende hij de winkel uit met de gestolen goederen. De verdachte geeft toe dat hij dit alles heeft gedaan, maar dat alles is gebeurd omdat hij honger had en hij de pijn daarvan niet meer kon verwerken. Jonathan beweert echter dat hij de spullen uiteindelijk niet heeft kunnen wegnemen, omdat die door het slachtoffer zijn weggetrokken. Op 23 juli komt een strafvoorstel.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: