Geweldenaar veroordeeld tot 2 jaar cel

Regillio Perre is maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar met aftrek. Op 13 juli 2018 heeft hij zijn slachtoffer Urbano L. neergestoken aan de Floralaan. Na de daad verliet Regillio de plaats. Hij werd op donderdag 19 juli 2018, dus vijf dagen na de daad gearresteerd. Uit het onderzoek blijkt dat de twee mannen gokten op een illegale goklocatie aan de Floralaan. In het begin won Regillio, maar later verloor hij al zijn geld. Dat maakte dat hij heel boos werd. In zijn boosheid geraakte hij in een woordenwisseling met Urbano met als gevolg een vechtpartij. Tijdens het gevecht haalde Regillio een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht zijn tegenstander hiermee ettelijke steken toe in zijn bovenlichaam. Urbano op zijn beurt pakte een steen en gooide die tegen het hoofd van Regillio. Regillio rende weg, terwijl Urbano in elkaar zakte. Er moest operatief worden ingegrepen bij Urbano. Hij was 10 dagen opgenomen in het ziekenhuis. Op de dag van aanhouding heeft de politie een schaar op hem aangetroffen en in beslag genomen. Ook de eigenaar van de illegale goklocatie was eerder in de maand juli voor een ander strafbaar feit in verzekering gesteld.
Openbare aanklager Bibian Tjin Liep Shie achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Zij gebruikte de verklaringen van de getuigen en het buurtonderzoek als bewijs. Deze verdachte staat bekend als een agressieve persoon en hij molesteerde vaak mensen uit de buurt. Buurtbewoners ondervinden enorme last van hem. Dat de verdachte iemand had neergestoken was voor de buurtbewoners geen verrassing. Het slachtoffer was geraakt aan zijn sleutelbeen. De verdachte verklaarde op zijn beurt niet te weten hoe het slachtoffer letsels had opgelopen. Later kwam hij hierop terug en verklaarde dat het een vreselijke noodweer situatie was waarbij hij het slachtoffer heeft bewerkt. De vervolging kon nergens de noodzaak voor enige verdediging halen en eiste tegen hem een straf van 2 jaar onder aftrek. De verdachte is vaker aangehouden voor geweldsdelicten. In 2018 was hij al veroordeeld omdat hij toen iemand met een vuistvuurwapen had bedreigd. Advocaat Harold Belfor verzocht de rechter om de eis van de vervolging niet over te nemen en een voorwaardelijk straf te willen opleggen. De magistraat ging voorbij aan het verweer van de verdachte en veroordeelde hem conform de eis. “U spreekt zichzelf tegen. Een getuige heeft een schaar in de hand van de verdachte gezien. Er was absoluut geen noodsituatie”, merkte de rechter op. Perre blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: