Forse geldbedragen en vuistvuurwapen weggemaakt bij woninginbraak

De politie van Uitvlugt kreeg zondagavond omstreeks 20.15 uur een melding van een woninginbraak in dat ressort. Ten tijde van de inbraak waren de bewoners niet thuis. De vrouw des huizes kwam samen met de kinderen thuis. Bij het binnen stappen van de woning ontdekte zij de inbraak. Alles in huis was overhoop gehaald. Volgens verklaring van de hoofdbewoner was hij wel in de buurt. De inbraak is binnen een tijdsbestek van nauwelijks een half uur gepleegd. Daarbij zijn SRD 35.000, USD 38.000, Euro 700, alle waardevolle sieraden van het gezin, een vuistvuurwapen met vergunning en nog andere goederen buitgemaakt. Volgens de benadeelde wonen zij nauwelijks een jaar op het adres. De woning was beveiligd met dievenijzer, alarm en camera. De daders hebben de camera’s met klei besmeurd zodat hun handelingen niet konden worden vastgelegd. “In Suriname zijn wij nergens meer veilig. Zelf in je eigen huis is men bang te wonen”, aldus de benadeelde.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!