Drie Haïtianen aangehouden wegens oplichting

De Bikers Unit van de Algemene Surveillance Dienst (ASD) heeft op aanwijzing van een benadeelde, drie Haïtianen, onder wie een man en twee vrouwen, in het stadscentrum, aangehouden. Het afgelopen jaar hadden zij de benadeelde in de stad aangesproken en aanwijzingen gevraagd omtrent een advocatenkantoor en daarbij Euro 50,- als beloning voor de informatie gegeven. Tijdens het gesprek haalde een van hen een stuk papier te voorschijn en vertelde de benadeelde zijn levensloop. Daarbij werd de benadeelde gevraagd om zijn/ haar sieraden in het papier te wikkelen en in zijn/ haar tas op te bergen. Naar zeggen van de verdachte zou dit geluk brengen. Nadat de benadeelde dit alles gedaan had en vandaar was vertrokken, bleken bij nadere controle slechts enkele steentjes, in plaats van de sieraden, in het gewikkeld papier te zitten. Deze modus operandi hebben ze bij verschillende personen toegepast.
Het trio is op basis van dit strafbare feit in verzekering gesteld. De politie van ressort Centrum onderzoekt de zaak. Regiocommandant Lloyd Tolud bevestigt de aanhoudingen. De politie doet een beroep op de samenleving die eerder slachtoffer van deze groep is geworden, om zich bij de politie aan te melden voor een strafklacht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!