15 jaar voor visser die kapitein doodstak

Mahes Lall moet 15 jaar brommen wegens levensberoving van een kapitein. Deze verdachte is maandag schuldig bevonden aan moord en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsels aan drie bemanningsleden. In deze zaak heeft het Openbaar Ministerie vertegenwoordigd door Bibian Tjin Liep Shie tegen de verdachte een strafvoorstel van 20 jaar gedaan. Kantonrechter Marie Mettendaf is niet meegegaan met deze eis.
In deze zaak heeft advocaat Nalini Ramnarain een vonnis van het Hof overgelegd waarbij een verdachte in een soortgelijk zaak is vrijgesproken. Volgens Mettendaf zijn de getuigen allemaal in die zaak gehoord en zij hebben allen een verklaring afgelegd dat niet bezwarend was voor die verdachte. In dit geval echter, hebben drie bemanningsleden, die levend aan land zijn gekomen, bij de politie verklaard dat de verdachte ruzie kreeg met de kapitein en dat hij de kapitein zou hebben bewerkt met een mes. De kapitein is vervolgens overboord gesprongen in opdracht van de verdachte. Ook de drie andere slachtoffers zijn overboord gesprongen, maar zij hadden geluk en zij hebben zwemmend de oever bereikt, althans een van hen is opgepikt door een vissersboot. Echter is het niet duidelijk of de kapitein is komen te overlijden daar zijn lijk nimmer is gevonden. De politie heeft wel een lijk aangetroffen, maar zij kon niet met zekerheid vaststellen of het in deze om het ontzielde lichaam van de kapitein ging. Volgens de vervolging zou de kapitein zijn verhaal zeker bij de politie doen, indien hij nog in leven zou zijn. De rechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Lall tot 15 jaar onder aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!