1.800 gebouwde koopwoningen niet voldoende voor 8.000 aanvragers

De procedure om in aanmerking te komen voor een woning, is volgens minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken een vraagstuk waarmee opeenvolgende regeringen geconfronteerd zijn. “De situatie zoals dat in de praktijk plaatsvindt, is dat het bouwen van huizen het tempo van het groeiend woningtekort niet kan bijbenen. Zolang hierin geen verandering komt, zal er altijd een situatie zijn van ontevredenheid en een gevoel van onbehagen bij degene die niet in aanmerking zijn gekomen voor een toewijzing”, zei de bewindsman gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Misiekaba voerde aan dat de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) stukken van 8.000 aanvragers had goedgekeurd om in aanmerking te komen voor een huis. Echter, hebben de regeringen onder president Desi Bouterse tussen 2010 en 2019 maar ongeveer 1.800 woningen gebouwd. Misiekaba stelt dat zijn ministerie het traject van registratie van woningzoekenden nader zal bekijken om de ontevredenheid weg te werken. “Het bestand zal in ieder geval worden opgeschoond om de grootte naar de vraag van woning goed zichtbaar te maken”, stelde de minister. De instructies voor toewijzing zijn aangescherpt om te voorkomen dat de toegewezen huizen leeg staan of worden onderverhuurd. Koop en huurcontracten zullen al zodanig ook aangescherpt worden met de mogelijkheid tot intrekking van de woningen.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: