IBW University zal 4de Bachelor in Mining & Resources Engineering afleveren

1IBW University zal 4e Bachelor in Mining & Resources Engineering afleveren1Kleinschalige mijnbouw is een van de belangrijkste economische activiteiten in Suriname. De meeste mijnwerkers gebruiken kwik voor het mijnen van het goud, omdat kwik gemakkelijk samensmelt met edele metalen en andere zware mineralen in het erts scheidt. Kwik is echter giftig voor zowel levende wezens als het milieu. De Minamataconventie over kwik is een internationaal verdrag dat is ontworpen om de menselijke gezondheid en het milieu te beschermen tegen de gevaarlijke effecten van antropogene kwikafgiften. Dit omvat ook de introductie van meer milieuvriendelijke methoden van kleinschalige goudwinning.
Het implementeren van de Minamataconventie in Suriname kan een stevig hulpmiddel zijn om het gebruik van kwik te stoppen. Ons land heeft de ratificatie van dit verdrag al meer dan 5 jaar besproken. Verschillende actieplannen inclusief beoordelingen zijn gemaakt met weinig of geen resultaat. Door deze conventie te ondertekenen, moet Suriname het implementatieplan waarmaken.
Alysia Samaroo zal mag op 7 juni 2019 de resultaten presenteren van het onderzoek dat zij heeft gericht op de problematiek van kwikgebruik in de goudmijnbouw in Suriname. Het onderwerp van haar onderzoek is “Ratification of the Minamata Convention by Suriname: problems and solutions”. Het hoofddoel van haar onderzoek was een antwoord vinden op de vraag hoe de Surinaamse overheid zonder enige stagnatie het Minamata-verdrag kan implementeren. Zij heeft hier gebruik gemaakt van het instrument van interviews bij verschillende particuliere instituten, overheidsinstituten en burgers.
De IBW University zal, indien Somaroo haar thesis met succes verdedigt, haar 4de bachelor in Mining & Resources Engineering afleveren.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: