Geen ALO, maar ALOS als nieuwe naam voor IOL

Medio juli uitgebreide informatiedag over nieuwe structuur IOL

Het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) zal voortaan geen Academie voor Lerarenopleiding (ALO) heten, maar Academische Lerarenopleiding Suriname (ALOS). Volgens Onderwijsminister Lillian Ferrier bracht de naam ALO verwarring met de ALO-afkorting, die gebruikt wordt voor hbo lichamelijke opvoeding. “Het IOL gaat niet in de universiteit op. Alleen de kwaliteit van de lerarenopleiding krijgt een hoger niveau. Juridisch is gebleken dat het nog niet eens een hbo-opleiding is. En wij kijken in dat kader naar wet- en regelgeving om dat op te trekken tot hbo en er zoveel mogelijk een academische opleiding van te maken”, stelde de bewindsvrouw gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Er zijn ondertussen al gesprekken met de IOL-docenten en andere actoren gevoerd over de start van pre-bacheloropleidingen in oktober. Medio juli zal er al een uitgebreide informatiedag komen over de nieuwe structuur van het IOL.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: