Onveiligheidsgevoel neemt toe op heel Latour

Schoolleiders en directeuren die de protesterende leerkrachten aanvoerden
Schoolleiders en directeuren die de protesterende leerkrachten aanvoerden

De leerkrachten moesten lang wachten voor dat DNA-voorzitter Simons zich kon vrijmaken om de petitie in ontvangst te nemen, De parlementariër was bezig met de behandeling van de begroting 2019 (foto: Ricky Bahadoersingh)
De leerkrachten moesten lang wachten voor dat DNA-voorzitter Simons zich kon vrijmaken om de petitie in ontvangst te nemen, De parlementariër was bezig met de behandeling van de begroting 2019 (foto: Ricky Bahadoersingh)
Niet alleen scholieren en leerkrachten gaan gebukt onder de golf van misdaad

Leerkrachten van de St. Ceciliaschool, LBO-Hockystraat, Mulo-Hockystraat, O.S. Hockystraat 1 en 2, As-Mastklimstraat, Mulo-Latour 1 en 2n, LBO-Latour en HPG-Latour zijn donderdag jongstleden getogen naar De Nationale Assemblee en hebben een petitie overhandigd aan voorzitter Jennifer Simons. In het verzoekschrift wordt aandacht gevraagd voor de veiligheid in en rond de scholen. Dit, naar aanleiding van het toenemend molesterend gedrag, berovingen en andere laakbare handelingen door ongure figuren die de buurt onveilig maken. Zeven scholen zijn, vanwege het onveilggevoel van de schoolbevolking, sedert dinsdag gesloten.
Eisen
De schoolgemeenschappen eisen onder andere permanente beveiliging van leerlingen, leerkrachten, scholen en de omgeving waar de scholen gevestigd zijn. Het gaat op permanente bewaking, ook na schooltijd. Er is ook gevraagd voor politiesurveillance. Begeleiding van getraumatiseerde scholieren en leerkrachten is gewenst.
Onderwijs komt belofte niet na, dus petitie
Desgevraagd gaf directeur Marciano Naarden van de St. Ceciliaschool te kennen dat directeur Natasia Bennanon van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc), woensdag een bezoek heeft gebracht aan scholen in de buurt om zich ter plaatse te oriënteren. Er werd ingaande donderdag (gisteren) verhoogde bewaking in het vooruitzicht gesteld. Dit bleef uit, reden waarom de schoolleiders en directeuren besloten zich te wenden tot DNA.
Niet alle scholen gesloten
Niet alle scholen in de omgeving zijn gesloten. Slechts zeven scholen hebben deze maatregel getroffen. De andere scholen (waaronder muloscholen) staan ook achter de actie, maar zetten om geeigende reden, het onderwijsproces voort.
Latour onveiliger aan het worden
Uit gesprekken met meerdere leerkrachten kwam naar voren dat Latour vaak negatief wordt afgeschilderd in de gemeenschap, maar dat zij zich nooit eerder echt onveilig hebben gevoeld. ‘De verhoudingen in de buurt worden grimmiger. Het onverschrokken optreden van duistere figuren, waarbij wapens worden gebruikt, maakt iedereen huiverig. Niet allen de scholen ondervinden last. De hele buurt maakt zich zorgen. De veiligheid in de buurt moet integraal aangepakt worden.’
HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: