DA'91: Toegang tot de media onder druk

DA’91 constateert dat de toegang tot de media in de loop naar de verkiezingen onder druk komt te staan. Dit is een zeer zorgwekkende ontwikkeling. De videoboodschap van de partij, waarin de voorzitter, Angelic del Castilho, de gemeenschap oproept om te strijden voor het behoud van onze democratie en rechtstaat, voor de ziel van onze samenleving is aangeboden aan de media voor uitzending. De Suriname Broadcasting Services Nickerie, SBS op kanaal 32.1, heeft de uitzending van deze videoboodschap, waarvoor betaald zou worden door de partij, geweigerd. De eigenaar van het station, dhr. Johnny Mahespalsingh, stelt dat er van geen enkele andere politieke partij dan de NDP programma’s worden uitgezonden via zijn televisiezender. Dhr. Mahespalsingh is één van de belangrijkste sponsoren van de NDP. Dit gedrag is triest en staat in schril contrast tot de rol van een integere media, die altijd ruimte dient te bieden voor hoor en wederhoor, met andere woorden alle partijen toegang geven tot de burgers. Dit is essentieel voor onze democratie.
DA’91 is uitermate bezorgd dat er op weg naar de verkiezingen meer pogingen gewaagd zullen worden om de Surinaamse media onder druk te zetten in het uitzenden van boodschappen van niet regeringsgezinden. DA’91 roept alle media-eigenaren en journalisten hier zeer alert op te zijn.
De recente publicatie van de partij “MuseumN8 verworden tot politieke propaganda machine”, heeft er overigens in geresulteerd dat de leiding van DA’91 dreigtelefoontjes heeft ontvangen, waarin met van alles gedreigd werd en liederlijke taal gebezigd werd. Ook kaderleden van de partij worden door werkgevers, particulier en overheid, onder druk gezet het lidmaatschap van de partij op te zeggen teneinde hun baan te mogen behouden of in aanmerking te komen voor promoties.
Deze handelingen zijn in strijd met de basisgrondenrechten, burger- en politieke rechten van elke Surinaamse burger. Iedereen heeft de vrijheid o.a. een politieke kleur, religie aan te hangen. Dit mag nooit en te nimmer van invloed zijn op de toegang tot een baan, tot de media en alle andere uitingen van onze grondenrechten, zoals vastgelegd in onze Grondwet en in de Universele Verklaring van de Mens.
DA’91 roept alle burgers op die een dergelijke vorm van intimidatie ondervinden, dit door te geven aan de partij, zodat wij gezamenlijk de strijd aanbinden en voortzetten voor behoud van onze vrijheid! Aldus een bericht van de DA’91 Publiciteitsdienst.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: