Lecton ligt niet wakker van verwijten ex-personeelsleden Centrale Markt

‘Wij hebben de zegen van de Heer’

Marktmeester John Lecton ligt niet wakker van de beschuldiging, die de ex-personeelsleden Ruby A., Bianca H., Angela A. en Erna A. afgelopen dinsdag in de rechtszaal hebben geuit tegen hem en Anoushka Sardjoe, lid van het multidisciplinair team. De vier vrouwen stelden dat zij slechts SRD 30.000 aan standgelden van de Centrale Markt Paramaribo achterover hebben gedrukt, terwijl het verschil van de verdwenen SRD 860.000 bij Lecton en Sardjoe gezocht moet worden. “Die mensen die plezier hebben om laster te praten over Lecton en mevrouw Sardjoe, wel wij verliezen onze energie echt niet aan hun. Omdat wij de zegen hebben van de Heer om hier goed te doen voor mensen”, zei Lecton aan Dagblad Suriname. De marktmeester benadrukt dat hij in zijn goede werk daarom niet zal worden afgeleid door deze personen. De valsheid in geschrifte en verduistering hebben plaatsgevonden tussen mei 2017 en september 2018. De 4 vrouwen waren alleen belast met de inkomsten van de standgelden. De marktleiding rook dat er iets mis was en vroeg de originele kwitanties, die de marktventers als kwijting hadden ontvangen op, om die te verifiëren met bedragen en kwitanties die ingeboekt waren van de financiële afdeling. Toen kwam aan het licht dat de nu 4 terecht staande personeelsleden over een lange periode kwitanties hebben uitgeschreven, waarvan de bedragen op de originele betalingsbewijzen verschilden. Zo bleek dat de standhouders hogere bedragen hadden betaald, maar dat veel lagere bedragen werden ingeboekt. Daarnaast bestaat het vermoeden dat ook boetegelden zouden zijn achtergehouden.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: