Belfort: ‘Bouterse is de grootste vernietiger van dit land’

Desi Bouterse
Desi Bouterse
“Bouterse gaat altijd te boek staan als de slechtste president”, zegt Abop-parlementariër Edward Belfort aan Dagblad Suriname. De politicus vraagt zich af hoe president Desi Bouterse het in zijn hoofd heeft gehaald dat hij de geschiedenis in zal gaan als de president is die het meest heeft gedaan, vergeleken met iedere andere president van Suriname, “terwijl hij de man is die juist voor de meeste dieptepunten sinds 1980 heeft gezorgd”. “Bouterse gaat te boek staan als de man die in de jaren tachtig het politiebureau aan de Waterkant heeft kapotgeschoten. Bouterse is de man die de grondwet toen buiten werking heeft gesteld en twee jaren na de coup, 15 vooraanstaande Surinaamse mannen heeft vermoord. Alle Surinamers lijden onder deze man. Bij de Moiwana-slachting in 1986 heeft hij 39 mensen laten doodschieten. Zwangere vrouwen, bejaarde mensen en zelfs kinderen heeft Bouterse daar laten doodschieten. Ook Inheemsen zijn uit de politiecel gehaald, waarna ze verdwenen zijn te Apoera. Bouterse heeft kans gezien om een land dat in ontwikkeling was, te vernietigen en alle bevolkingsgroepen te verdelen door haat onder hen te zaaien. Zijn zoon Dino werd in 2013 veroordeeld tot 16 jaar en 3 maanden gevangenisstraf voor cocaïnesmokkel naar de VS, illegale wapenhandel en het willen faciliteren van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah. Dat gaat in de geschiedenisboeken staan. Bouterse is de grootste vernietiger van dit land. Zo gaat hij ook herinnerd worden door ons nageslacht”, aldus Belfort.
’s Lands grootste bedrieger en misleider
Het assembleelid benadrukt dat het staatshoofd de rekening van zijn handelingen op 25 mei 2020 gepresenteerd zal krijgen, wanneer het volk hem massaal afwijst. “Want het volk is moe van deze oude en bejaarde leugenaar. Bouterse gaat te boek staan voor dit alles, want hij heeft geen goede naam bij de gemeenschap. Hij is ’s lands grootste bedrieger en misleider. Hij doet nu gewoon aan damage control door weer te komen met valse beloftes, maar het volk heeft ze al door. Ze willen de NDP niet meer”, aldus Belfort.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: