Een integrale aanpak kan zorgen voor rust

Marktmeester John Lecton
Marktmeester John Lecton
“De Centrale Markt is een weerspiegeling van onze bevolking”, geeft de marktmeester, John Lecton, aan tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan. De werkzaamheden op de markt zijn nog gaande, maar de marktmeester gaf aan dat hij zich inzet, zodat er zo snel mogelijk gewerkt kan worden en de meeste ruimten beschikbaar gesteld kunnen worden aan de samenleving. De markt heeft op korte termijn stands voor onder andere Telesur, SZF, EBS, SWM en het Surinaamse Postkantoor. De markt wordt helemaal gemoderniseerd en er wordt ernaartoe gewerkt dat de samenleving alles onder één dak kan vinden, geeft Lecton aan. “De markt had de afgelopen tijd een grote achterstand, maar met man en macht proberen wij ons best te doen om de markt schoon en zo aantrekkelijk mogelijk te maken.”
“In Suriname krijg je vaak genoeg tegenwerking in plaats van samenwerking, maar dat stopt ons niet. Als mensen moesten wij het niet opgeven”, aldus Lecton. Ook werd er door de marktmeester vermeld dat Staatsolie een aantal ventilatoren gedoneerd heeft aan de Centrale Markt. Deze worden thans geïnstalleerd. “De straatventers/de illegale verkopers creëren een enorme druk als het gaat om de verkoop onder de markt. Er zijn inmiddels verschillende locaties om de straatvensters te accommoderen, maar toch komt er geen stop aan deze groep”, geeft Lecton aan. “Er moet een integrale aanpak komen om het probleem van de illegale verkopers op te lossen. Het is ook een onhygiënische toestand om groenten bij de illegale verkopers te kopen. Wij Surinamers moeten kieskeurig worden en kijken naar onze gezondheid. De bacillen die rondvliegen, komen zo op de producten die verkocht worden over straat, terwijl men er op de markt voor verse groenten en vis terecht kan”, geeft Lecton aan. Ook werd er door de marktmeester vermeld dat er heel wat plannen voor de markt op stapel zijn. En dat het bezoek van de minister-president van Antigua en Barbuda, Gaston Browne, een samenwerking kan opleveren.
TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: