“Deze pae Somohardjo heeft geen boter op zijn kop”

Paul Somohardjo
Paul Somohardjo
Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo zegt geen boter op zijn kop te hebben als het aankomt op grondzaken. “Deze pae Somohardjo heeft geen boter op zijn kop.” In het parlement werd hij dinsdagavond verweten medeschuldig te zijn aan de perikelen op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). “Als ik schuldig ben, laat de procureur-generaal een onderzoek doen tegen mij”, zei hij tegen NDP-parlementariër Keshopersad Gangaram Panday. Deze zei dat velen rijk zijn geworden via Somohardjo door te speculeren met grond. “Misschien weet Somohardjo dat niet, dan zeg ik dat nu aan hem”, zei Gangaram Panday.
Somohardjo herinnerde het parlement eraan dat onder deze regering een onderminister duizenden vierkante kilometers grond heeft gehad en na een dag doorverkocht. “Niemand praat daarover. Als men een discussie wil houden, laat het schoon zijn”, zei hij. Ook NDP’er Roselli Cotino, waarnemend fractieleider, was fel tegen Somohardjo.
Geld terug
Somohardjo stelde ook voor dat personen die bij dubbele uitgifte uiteindelijk gepasseerd worden, hun geld die ze betaald heeft als kosten, terug moeten krijgen. “Nu krijg je je geld niet meer terug. Als je bij de Centrale Bank gaat, zeggen ze dat het al gestort is bij Financiën. Dan moet je nu fiat gaan zoeken bij Financiën”, haalde Somohardjo aan. Hij pleit voor een gemakkelijke regeling om geld terug te krijgen als men niet in aanmerking is gekomen voor de aangevraagde grond.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: