Doekhie niet verrast over uitval veerverbinding Suriname-Guyana

Rachied Doekhie
Rachied Doekhie
‘Dit krijg je wanneer je alle deskundig personeel thuis zet’

NDP-parlementariër Rachied Doekhie ergert zich eraan dat de veerdienst Guyana-Suriname voor de zoveelste keer is uitgevallen. “Wanneer je deskundig personeel, mensen die getraind zijn om zo een boot varende te houden, thuis zet en in de plaats daarvan een bevriende timmerman zet, dan verbaast het mij niet dat dit soort dingen gebeuren. Daarvoor heb ik al lang gewaarschuwd”, zegt de volksvertegenwoordiger uit Nickerie aan Dagblad Suriname. De MS Canawaima kampt met technische problemen, nu de tweede motor het uiteindelijk ook heeft begeven. Doekhie voert aan dat onder de vorige terminal manager, Mohamed (Rocky) Sultan, al nieuwe onderdelen voor de MS Canawaima waren besteld, terwijl Guyana als counterpart ook zover was om de zaak mede te helpen financieren. Hij vraagt zich af waar de groep onder leiding van de huidige president-commissaris Hanisha Jairam, mee bezig is. “Alles is in water gevallen nadat een paar beunhazen daar zijn gezet, die zich alleen maar op geld focussen. Toen ik dat zei, luisterde niemand. Kijk nu wat voor rotzooi men ervan heeft gemaakt”, aldus Doekhie. De NDP’er stoort zich vooral aan de vele onnodige verspillingen, die binnen het bedrijf plaatsvinden. Hij vindt dat de regering moet ingrijpen. Het is nog niet bekend wanneer de boot zijn activiteiten weer zal hervatten. De Guyanese autoriteiten hebben besloten om als noodoplossing een ander vaartuig in te zetten het komend weekeinde, zodat personen die aan beide zijde van de grens met hun voertuig zijn gestrand overgezet kunnen worden. Deze noodoplossing geldt vooralsnog alleen voor het komend weekeinde.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: