Santo Boma en Santo Dorp kampen nog steeds met vervoersprobleem

Regio Paramaribo en Oost alvast voorzien van nieuwe voertuigen

In het gewest Wanica zitten twee politiebureaus, te weten Santo Boma en Santo Dorp, zonder een dienstvoertuig. Santo Boma zit al bijkans 6 weken zonder een dienstauto en Santo Dorp 4 weken. De minister van Justitie en politie, Stuart Getrouw, heeft afgelopen vrijdag 16 nieuwe voertuigen overgedragen aan de waarnemend korpschef. Dit jaar april heeft de minister 77 nieuwe SsangYong pick-ups aangeschaft bij Rudisa Motor. Volgens bronnen blijkt dat reeds bepaalde stations in Paramaribo voorzien zijn van deze nieuwe dienstwagens. Als het goed is heeft regio Paramaribo 12 dienstvoertuigen in ontvangst genomen. Ook regio Oost, te weten politiestations Albina en Moengo, hebben elk 1 gehad.
De bovengenoemde stations in Wanica ondervinden een enorm ongerief. Wanneer er een melding binnenkomt, kan de politie niet adequaat optreden. Zij moeten dan hun collega’s van de aangrenzende posten benaderen om hen te assisteren. Het komt vaak voor dat ook die bureaus niet gelijk kunnen inspelen. De politie krijgt steeds van de burgerij te horen dat zij alleen uitrukt voor gevallen van echtelijke ruzie. In de overige gevallen moet de burgerij maar zichzelf zien te redden. Elke politiepost moet beschikken over tenminste 1 rijdend dienstvoertuig, klaagt een politiefunctionaris. “Bijkans 80% van de uitrukvoertuigen van KPS is niet meer te gebruiken”, zegt een andere ontevreden politieambtenaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: