Gestolen kalveren

1 Gestolen koeien 1
1 Gestolen koeien 2Veeboer S.D. werd de afgelopen weken geconfronteerd met een onaangename verrassing. De koeienhouder verloor in een korte periode maar liefst 18 kalveren. Ondertussen zijn met behulp van de sterke arm 11 dieren teruggevonden op een terrein te Welgedacht A. Volgens S.D. is de heler professioneel bezig zijn kalveren af te voeren naar zijn eigen weiland. “Als hij maar een van mijn kalveren bij zich had, dan kon ik nog zeggen dat het per ongeluk was, maar deze man had 11 van mijn dieren op zijn terrein, dan is het duidelijk dat je professioneel bezig bent” laat S.D. weten. De kalveren van S.D. zijn van een goed ras en kosten SRD 7500 per stuk. De veeboer hoopt dat zijn resterende zeven kalveren snel terug gevonden worden. Uit informatie van de politie blijkt dat 3 personeelsleden van S.D. zijn aangehouden. De opkoper van de kalveren heeft de dieren na afstemming met het openbaar ministerie afgestaan, hij is niet in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
RB

error: Kopiëren mag niet!