Gajadien vraagt duidelijkheid over aangiftes tegen Abdoel en familielid

‘Ik zal het naar het Openbaar Ministerie sturen’

VHP-assembleelid Asiskumar Gajadien heeft gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA) duidelijkheid gevraagd over twee aangiftes die in maart 2019 bij de politie van Marienburg zijn gedaan tegen NDP-fractieleider Amzad Abdoel en een zekere Istighar Abdoel. Laatstgenoemde wordt in de aangifte aangeduid als de broer van de NDP-fractieleider. Uit de processen-verbaal blijkt dat Istighar geld van de mensen nam om percelen en visvergunningen via de Nationale Democratische Partij (NDP) te laten regelen, maar die kwamen niet in orde. Hij hield de mensen voor ambtenaar te zijn bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling, namelijk bestuursopzichter in het ressort Kwatta. Gajadien vraagt zich af waarom het Openbaar Ministerie tot nu toe niet heeft opgetreden en of er interventies vanuit politieke hoeken zijn gepleegd om het onderzoek te dwarsbomen. Hij benadrukte dat het hier gaat om zware strafrechtelijke zaken, waar familieleden van de benadeelde om interventie hebben gevraagd. De VHP’er vindt dat tenminste Abdoel of de regering helderheid kunnen brengen in deze zaak.
Geldbedragen in SRD en USD genomen
Uit het proces-verbaal waarop Dagblad Suriname de hand heeft weten te leggen, blijkt dat de benadeelde B.D. op 6 maart 2019 aan de politie heeft verteld dat de broer van het assembleelid in totaal SRD 18.000 en USD 2.500 nam om twee percelen via de NDP in orde te maken. Beloofd werd dat de grondstukken binnen drie maanden in orde zouden zijn. Nadat B.D maanden steeds voorgehouden werd dat die rustig moest wachten, bleek uiteindelijk de broer van het assembleelid telefonisch niet meer bereikbaar te zijn. De tweede aangifte kwam op 7 maart 2019 en wel van R.J. Deze benadeelde betaalde USD 1.000 aan Istighar voor het regelen van visvergunningen voor 5 SK boten via Amzad. Echter, elke keer kwam deze Istighar met een smoesje. Aangezien het terugkrijgen van het geld ook niet lukte, deed R.J ook aangifte wegens oplichting.
Abdoel: below the belt
Amzad Abdoel reageerde fel op de aantijgingen aan zijn adres en stelde dat er geen aangiftes tegen hem lopen of ooit zijn gedaan. Hij vraagt zich af waarom de oppositie ‘below the belt’ gaat door namen van hem en familieleden zo in het openbaar door het slijk te halen, terwijl de NDP nooit politiek heeft willen scoren met gevallen van aangiftes tegen oppositieparlementariërs en diens familieleden. Abdoel kreeg hierin ondersteuning van zijn fractiegenoten.
‘U hoeft niets te overhandigen’
Nadat Gajadien poogde om het stuk te overhandigen, hield waarnemend DNA-voorzitter Melvin Bouva hem voor dat hij de stukken niet in ontvangst zal nemen. “U hoeft niets te overhandigen. Ik ga geen stukken hier van familieleden zonder aantekening nemen. Als u een stuk heeft ten behoeve van de regering om wat te beantwoorden, een zaak verder te belichten, dan is dat wat anders. Maar u kunt mij nu niet in de openbare vergadering een zaak overhandigen waarbij mogelijk een familielid van een lid van De Nationale Assemblee betrokken is”, stelde Bouva. Hij adviseerde Gajadien om de stukken bij de procureur-generaal in te dienen. Voor nu zal Gajadien de stukken doorgeleiden naar het Openbaar Ministerie. “Ik zal het naar het Openbaar Ministerie sturen”, aldus Gajadien.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: