Ouders noemen subsidiekwestie Fibos raadselachtig

De kwestie rondom de subsidieverlening aan de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) begint het raadselachtige pad op te gaan. Dit verneemt Dagblad Suriname van enkele ouders, wiens kinderen ingeschreven zijn op een gemeenteschool. Onderwijsminister Lilian Ferrier heeft herhaaldelijk aangegeven dat Fibos jaarlijks SRD 305 miljoen aan subsidie toucheert om de gemeentescholen draaiende te houden. Daarnaast ontvangt Fibos per schooljaar een ouderbijdrage van SRD 250. Met deze financiële middelen blijkt überhaupt dat de meest basale zaken, zoals krijt en sanitaire middelen, niet altijd gegarandeerd kunnen worden. Ook de overall fysieke omstandigheden van de scholen laten veel te wensen over. Aangezien er geen financiële rapportage plaatsvindt vanuit Fibos overweegt de minister om de subsidie af te bouwen, met alle gevolgen van dien. Fibos heeft ondertussen laten weten dat er wel financiële verslagen verstuurd zijn naar het Onderwijsministerie. De ouders weten niet meer wie te geloven en waar de schoen wringt. “Het ministerie en Fibos kunnen niet constant de vinger naar elkaar wijzen. Er zijn serieuze problemen gaande en die moeten opgelost worden. Als het ministerie de subsidie braaf overmaakt, waarom moeten we dan nog ouderbijdrage betalen? Als Fibos de subsidie ontvangt, waarom hapert er dan zoveel op de meeste scholen?”, aldus een reactie van enkele ouders.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: