Kensenhuis vraagt ingrijpen politie tegen ongehoorzame houttransporteurs

3Kensenhuis vraagt naar sterke arm tegen ongehoorzame houttransporteursParlementariër Patrick Kensenhuis heeft de afgelopen dagen ook heel wat bezorgdheden mogen merken bij mensen die in de omgeving wonen van Carolina en West-Suriname. Het is al sinds 2018 verboden om zich met een lading van boven de 5 ton op de weg naar Carolina en West-Suriname te begeven. Dit verbod blijkt echter houttransporteurs niet veel te zeggen.
“Ik heb de districtscommissaris gevraagd om op te treden, want de mensen raken geïsoleerd. Vanwege de zware regenval en het zware transport dat rijdt over de weg, zitten bussen vast en ander vervoer kan niet langs. Het is frustrerend”, stelt Kensenhuis. De districtscommissaris heeft eergisteren nog overleg gehad met de transporteurs, de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) en de politie. “Het gaat niet erom dat je een boete betaalt en daarna door mag rijden. Dat moet niet gebeuren”, stelt hij. Indien de transporteurs het rijverbod aan hun laars lappen, eist Kensenhuis dat de politie optreedt tegen deze transporteurs. De politie zou het volgens de parlementariër niet alleen moeten houden tot een boete. De transportwagens moeten niet in de gelegenheid worden gesteld om door te rijden.
Kensenhuis voegt hieraan toe dat er hier ook een verantwoordelijkheid van SBB in komt. De transporteurs geven aan zij in beginsel rijden met een vervoersbiljet van SBB. Die betalen retributie en de staat zou moeten zorgen voor goed begaanbare wegen. Als dit het geval is, meent Kensenhuis dat SBB de vervoersbiljetten zou moeten intrekken om voorlopig het houttransport over deze weg te voorkomen. “Men moet er rekening mee houden dat het regentijd is. Je kunt niet met zwaar materieel over de weg rijden.”
Door de Houtunie is besloten om de rijweg wederom aan te pakken. Zware machines zullen worden ingezet om de grote gaten te dichten met basecore steenslag, sleuven te graven, trenzen aan te leggen en het wegdek te egaliseren. Een controlepost met hefboom zal geplaatst worden te Cassipora, alwaar controle zal worden uitgevoerd op het laadvermogen en de rijtijden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: