Hoefdraad: Verscherping controle rij- en voertuigenbelasting opkomst

1 HoefdraadVerscherping controle rij- en voertuigenbelasting opkomstDe vorig jaar aangenomen Wet Rij- en Voertuigenbelasting, die sinds januari 2019 van kracht is, is volgens Financiënminister Gillmore Hoefdraad niet van de baan. Tijdens de begrotingsbehandeling gisteren in De Nationale Assemblee (DNA) benadrukte de bewindsman dat heel binnenkort de controle op de betaling van deze belasting zal worden verscherpt. “De instructie is aan controle-instanties gegeven om voorlopig de nadruk te leggen op het nakomen van de betalingsverplichting. Verscherping van de controle zal dan in de tweede helft van het jaar plaatsvinden na aanpassing van de wet. Categorieën zoals aanhangwagens en opleggers worden niet opnieuw belast aangezien het hoofdvoertuig de belasting al draagt. Een eenvoudiger tariefstelsel dat duidelijk verband houdt met het gewicht van het voertuig zal worden opgesteld. Eveneens zullen de strafbepalingen in de wet worden aangepast zodat deze evenrediger zijn. Tot nog toe is er circa 54 miljoen ontvangen aan de rij- en voertuigenbelasting”, stelde de minister. Hoewel in de wet is opgenomen dat minstens 10% ter beschikking zal worden gesteld aan de Wegenautoriteit, is na de eerste regeringsevaluatie besloten om alle opbrengsten te besteden aan de districten en de Wegenautoriteit.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: