OM persisteert bij strafvoorstel in drugszaak

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Shanta Mahadew, heeft maandag zijn tweede beurt gehad in de drugszaak, waarin de verdachten Shashikala N. en Mohamed L. terecht staan. Op 18 oktober 2018 werd 2108 gram cocaïne onderschept. In deze zaak heeft het OM tegen elk der verdachten een strafvoorstel van 3 jaar gedaan. Shashikala verklaarde dat Mohamed haar een pakketje gaf om mee te nemen naar Nederland. Daarin bleek achteraf drugs te zijn verpakt. Volgens de verdachte Shashikala zou zij samen met haar nichtje K.A. naar Nederland afreizen. Zij kwam samen met K.A. op de luchthaven aan en zij boden hun koffers aan voor het inchecken. Op een gegeven moment belde Mohamed Shashikala op met de mededeling om de plaats te verlaten, daar het BID-team drugs had onderschept in hun koffer. Zij keerde toen samen met haar nichtje K.A. vanuit Zanderij terug. In de koffer van K.A. werd de drugs onderschept. Mohamed ontkende dat hij Shashikala had gebeld. Volgens hem belde zij zelf op voor een ontmoeting. Hij hoorde van Shashikala dat drugs in de koffer van het nichtje waren gevonden. De verdachte Mohamed ontkent steevast de pakketten aan de medeverdachte te hebben afgestaan. Shashikala verklaarde dat Mohamed vaker bij haar kwam sinds haar nichtje K.A. uit Nederland was gekomen.
Het OM acht tegen elk der verdachten het feit wettig en overtuigend bewezen en persisteerde bij haar strafeis. In deze zaak hebben advocaten Benito Pick en Raoul Lobo elk aangevoerd dat er geen bewijs is aangeleverd. Zij gebruikten hiervoor de verklaringen van de getuigen. Ook zijn de advocaten van mening dat het bewijs onrechtmatig is verkregen. Het OM integendeel zegt dat alles is geschied zoals de wet het voorschrijft. Er zijn twee partijen drugs aangetroffen, namelijk een deel op de luchthaven en een deel in de auto van een van de verdachten. De twee verdachten, te weten K.A. en Shashikala, hadden getracht om via de Franse kant naar Nederland te vertrekken. Door kordaat optreden van de politie zijn de verdachten aangehouden. Omdat K.A. niets wist over de onderschepte drugs is zij in vrijheid gesteld. Op 17 juni komen de raadslieden voor de tweede maal aan het woord. Shashikala was na de behandeling vrij in haar beweging en Mohamed blijft nog in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: