Verdachte aangehouden in moordzaak Wijnerman

Recherche Kapitale Delicten heeft een verdachte gearresteerd in de levensberovingszaak van de 42-jarige Benito Wijnerman. De verdachte R.M. is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Volgens het politioneel onderzoek moeten nog twee andere verdachten worden opgespoord. Deze twee hebben zich buiten de arm van de politie gehouden. In de vroege ochtend van dinsdag 14 mei is Wijnerman tijdens een vechtpartij om het leven gekomen. De politie van Latour kreeg omstreeks 00.30 uur de melding van een vechtpartij met wapens aan de Surimamboweg. De wetsdienaren begaven zich naar de plek voor onderzoek, alwaar het slachtoffer Wijnerman werd aangetroffen. Hij had een ernstige verwonding in zijn gelaat ter hoogte van zijn rechteroog en vertoonde geen tekenen van leven.
Uit het politioneel onderzoek blijkt dat tijdens een feest op het vermeld adres een vechtpartij uitbrak tussen twee groepen. De politie zegt dat Wijnerman deel moet hebben uitgemaakt van de ene groep. Hij belandde op een gegeven moment op straat, waarbij hij een vuistvuurwapen tevoorschijn moet hebben gehaald waarmee hij schoten moet hebben gelost. Niemand is daarbij gewond geraakt. Een groep mannen moeten hem vervolgens hebben aangevallen. Zij hebben Wijnerman toen zwaar mishandeld.
Hoogstwaarschijnlijk is hij ten gevolge van deze mishandeling komen te overlijden. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De personalia van de twee voortvluchtigen zijn bekend bij Kapitale Delicten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: