Visserscollectief is het wachten beu; stuur de trawlers weg

1Visserscollectief is het wachten beuMark Lall, secretaris van het Visserscollectief, vindt het niet in de haak dat de Chinese trawler ondertussen is vrijgegeven en de kapitein ook in vrijheid is gesteld. Lal zegt dat hij na het goede gesprek met de president niets meer heeft gehoord en is samen met zijn achterban het wachten beu. “We weten nog steeds niet wat het onderzoek heeft uitgewezen, inmiddels bevindt de boot zich weer op zee. “We willen weten waarom de boten nog steeds niet weg zijn. We zijn nu al drie weken verder en we vragen ons af of wij als vissers serieus worden genomen”, zegt Lall. Het steekt de vissers dat ondanks dat zij alarm hadden geslagen nadat ze illegale activiteiten opmerkten, zij niet verder zijn geïnformeerd door de autoriteiten in het vervolgtraject na de aanhouding van de kapitein. De vissers blijven de boten in de gaten houden. De secretaris van het Visserscollectief haast zich om te zeggen dat dit eigenlijk niet de taak is van de vissers maar van de overheid. “Wat we nu doen is sociale controle, om onze eigen bestaanszekerheid als vissers te garanderen.” Lall vraagt zich dan ook af waarom deze Chinese schepen niet worden bewaakt. Voor het visserscollectief is de oplossing simpel. “Als je ze niet wil bewaken, stuur ze weg.”
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: