Paul Somohardjo: ‘Ik wil geen huisarrest in eigen huis’

‘Ik wil geen huisarrest in mijn eigen huis. Ik ben oprecht en rein. De ‘almachtige’ is mijn bewaker. Hij leidt, begeleidt en beschermt mij’, luidt het commentaar van partijvoorzitter van de PL, Paul Somohardjo, over het voorstel van de parlementsvoorzitter Jenny Simons om assembleeleden te laten bewaken door militairen. Assembleeleden, onder wie de fractieleider van de NDP, Andre Misiekaba, genieten reeds geruime tijd bewaking door militairen. Volgens Misiekaba zouden er dreigingen tegen hem zijn gedaan, waarbij zijn gevoel van veiligheid zou zijn afgenomen. Deze zware druk op kosten van de Staat door ook nog volksvertegenwoordigers te voorzien van bewakers, keurt het PL-assembleelid totaal af. Somohardjo stelt voorop dat hij niets te vrezen heeft. ‘Ik houd me niet bezig met drugs. Ik ga ook niet naar ongure plaatsen.’ En wanneer hij zich onveilig zou voelen, zou Somohardjo al lang een bewaker in dienst hebben genomen. ‘Ik verdien voldoende. Ik kan het missen om zelf mijn bewaker te betalen. Precies hoe ik een eigen chauffeur heb en hem zelf betaal.’
Almachtige heel dankbaar
De 76-jarige politicus is heel dankbaar dat hij vanwege zijn hoge leeftijd nog actief is in de politiek en het volk mag dienen. Verder is Somohardjo er geen voorstaander van dat een wildvreemde militair, een persoon die totaal onbekend is voor hem en zijn familie, zijn woning komt bewaken. ‘Ik houd van mijn privacy en wil die niet opgeven.’ Voor de politicus is het in deze periode, waar verraad en wantrouwen op niemands voorhoofd staat geschreven, heel moeilijk om een geheel onbekende als vertrouweling te nemen. Vooral tegen de achtergrond dat deze vertrouweling zich kan ontpoppen tot een spion. ‘Neen hoor, niemand hoeft te weten wie komt en gaat thuis bij mij. Ik houd van mijn vrijheid. Ik wil geen huisarrest in eigen huis.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: