Nog geen vorderingen in moorden Wilhelminastraat

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat er vooralsnog geen vorderingen zijn in de drive by shooting bij pompstation On The Run aan de Wilhelminastraat, waarbij zondag 5 mei de 49-jarige Nederlander Dennis Groenfelt en de 18-jarige Surinaamse Cadisha Prika zijn doodgeschoten. Na de schietpartij werden twee personen, een man en een vrouw, opgebracht voor verhoor, maar die zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie heengezonden.
Uit informatie die de politie binnenkreeg, bleek dat de schutter met een personenwagen, een Nissan Fuga, het terrein van het pompstation opreed. Beide slachtoffers, Groenfelt en Prika, bevonden zich op de parkeerplaats van het pompstation. Groenfelt zat in de open laadbak van de wagen, terwijl Prika dichtbij Groenfelt naast de wagen stond. De Nissan reed de parkeerplaats op en toen de auto dichtbij Groenfelt en Prika naderde, werd er vanuit dat voertuig op hun geschoten met een vuurwapen. Daarna reed de personenauto met hoge snelheid weg. Niet lang na het schietincident werd diezelfde wagen op een terrein te Paramaribo Noord aangetroffen, die hoogstwaarschijnlijk in brand was gestoken. De politie vermoedt dat er een verband bestaat tussen het schietincident en de hoogstwaarschijnlijk in brand gestoken personenauto. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De schutter wordt opgespoord. Kapitale Delicten is belast met het onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: