Adhin zwijgt over werkelijke kosten chartervlucht naar Ghana

Vicepresident Ashwin Adhin
Vicepresident Ashwin Adhin
‘Ontwikkeling kost geld’

Vicepresident Ashwin Adhin blijkt na de hevige kritiek op zijn peperdure chartervlucht naar Ghana in april niet bereid te zijn de werkelijke kosten van deze trip prijs te geven. Tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling gisteren in De Nationale Assemblee (DNA) koos de vp ervoor om assembleelid Edward Belfort, die vragen hierover had gesteld, te verwijzen naar de conceptbegroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarin staat opgenomen dat voor het uitdiepen van de bilaterale relatie met overige landen op het Afrikaans continent, inclusief Ghana, Zambia en Zuid-Afrika er een bedrag van SRD 80.000 wordt begroot. “Er zijn kosten gemaakt voor de granmans, die voor een korte afstemming hebben afgezegd. Daarvoor was het charter. We hebben gemeend om het toch goed in te zetten door materiaal van de ambassade mee te nemen in plaats van het te transporteren. Gaat u na dat u 4 missies doet in één. En ontwikkeling kost geld. We moeten leren investeren erin. Het weegt veel meer op dan al die businesstickets voor al die granmans. Het is meer dan logisch”, aldus de vicepresident. De trip was ter gelegenheid van de 20ste jubileumviering van koning Otumhue Osei Tutu II. In de media en social media is melding gemaakt dat deze peperdure dienstreis 250.000 US-dollars heeft gekost.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: