Rumas organiseerde Mama Praksery Dey

1Stichting Rumas organiseerde ‘mama Praksery dey’1Stichting Rumas heeft zaterdag haar Mama Praksery Dey georganiseerd. Rumas is een organisatie, die zich inzet voor drop-outs (voortijdige schoolverlaters) in het bijzonder jongeren. Ook werd er in deze maand het Huiswerkbegeleidingscentrum geopend onder de naam ‘De Belofte’. “De moeders kunnen niet achtergelaten worden en verdienen ook een dag om extra verwend te worden”, geeft de voorzitter van Rumas, Emmy Hart, aan. Het thema voor deze dag was “A nyun kweki fu disi ting” en werd georganiseerd in de Paramaribo Zoo. “De registratie was heel vlot gegaan, zodat wij vol zaten”, geeft Hart aan. De opening van deze dag werd gedaan door de DNA-voorzitter, Jennifer Simons. “De aanwezige moeders hebben een geweldige dag gehad. Op deze bijzondere dag hebben de moeders ook gelegenheid gekregen om discussies te houden met deskundigen. Bij deze discussies gaat het over de hedendaagse opvoeding en de vier aspecten van opvoeding. Opvoeding speelt een belangrijke rol. Daar kunnen richtlijnen, waarden en normen aangeleerd worden. De ouders hebben kunnen genieten van haarverzorging, gezichtsverzorging en zijn verrast met de BB Boyz. Ook werden er een paar tips gegeven aan de ouders over gezonde voeding. De aanwezige ouders hebben een milieuvriendelijke speurtocht dwars door de Paramaribo Zoo gedaan. Aan het eind van deze onvergetelijke dag hebben de ouders de Rumas ‘Prisiri Kweki Buku’ gekregen, vertelde de voorzitter. “De ouders hebben heel erg genoten. Eigenlijk is het elke dag Moederdag, maar een extra dag verwennen doet veel, geeft de voorzitter aan. Volgend jaar proberen wij het zeker zo onvergetelijk mogelijk te maken voor de hardwerkende moeders.” (foto: Regilio Derby)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: