Sportende agenten voorgeleid bij rechter-commissaris

Politemannen niet in vrijheid gesteld

De drie sportende agenten, Milton F., Max A., en Oigan F., zijn vrijdag op het parket voorgeleid. Het Openbaar Ministerie heeft deze zaak doorverwezen naar de rechter-commissaris (rc) voor de beoordeling van de rechtmatigheid van de aanhouding. Ook heeft de advocaat van deze agenten een verzoek tot in vrijheidstelling ingediend bij de rechter-commissaris.
In deze zaak waren vier politiemannen opgeroepen die tekeer zouden zijn gegaan bij de familie Ramsoedh op vrijdag 25 april. Een groep politiemannen, militairen en burgers waren die avond bezig te voetvallen op Randjit Boys voetbalveld. De voetbal kwam op het erf van dit gezin en er ontstond na de tweede keer mot tussen de voetballers en dit gezin.
Gentle verricht huisonderzoek zonder toestemming
De voetballende agenten belden met het hoofd van RBT, Sergio Gentle. Ter plaatse aangekomen heeft Gentle naar zeggen van de vrouw des huizes een huisonderzoek gepleegd, ondanks zij geen toestemming hiertoe had gegeven en er geen strafrechtelijk onderzoek tegen haar liep. In de woning werd er niets bijzonder aangetroffen. Volgens het bestuur van de Surinaamse Politiebond zou de politie 10 voetballen in de woning van dit gezin hebben aangetroffen. Dit wordt met klem ontkend door de vrouw des huizes.
De politiemannen liegen verschrikkelijk
“Zij hebben mij geduwd en zijn mijn huis binnengedrongen en hebben alles overhoopgehaald.” De politie van Uitvlugt, die kort daarna arriveerde, heeft die voetbal op het achtererf van deze familie aangetroffen. “De agenten hebben ons mishandeld en hebben gedaan wat zij konden doen. Zij hebben misbruik gemaakt van hun macht. Wij hebben op geen enkel moment gebeld met enig lid van het Openbaar Ministerie. Ik ken meester Rathipal niet. Wij hebben nimmer met haar gebeld. De politiemannen liegen verschrikkelijk”, aldus mevrouw C.B, de vrouw des huizes.
Dagblad Suriname heeft meermalen getracht een reactie te krijgen van officier van justitie Reshmi Rathipal, echter was zij niet bereikbaar voor commentaar.
De bond heeft de president een ultimatum gesteld. Indien de drie collega’s niet in vrijheid worden gesteld, zal de staking zich uitbreiden. Momenteel is het Regio Bijstandsteam (RBT) in actie. Zaterdag
houdt de Surinaamse Politiebond om 12.00 uur een algemene ledenvergadering.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: