Akiemboto, Chotkan, Misiekaba en Parmessar nieuwe ministers

nieuwePresident Desi Bouterse heeft zich de afgelopen periode intensief bezig gehouden met mogelijkheden ter versterking van het regeerteam om in de eindfase van de regeertermijn de gestelde regeringsdoelen te kunnen realiseren. In dit kader komt er een wijziging in de bemensing van het kabinet. Patrick Pengel en Regilio Dodson respectievelijk op de ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) en Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Cristien Polak van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zijn door de president bedankt voor de bijdrage die geleverd is door hun. Sergio Akiemboto komt op het ministerie van NH, André Misiekaba op het ministerie van Sozavo, Vijay Chotkan op het ministerie van OWT&C en Rabin Parmessar op het ministerie van Ruimtelijk Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB).
Derryl Boetoe schuift op
De meest verrassende minister is ongetwijfeld Misiekaba. Hij is de fractieleider van de NDP in het parlement en het meest ervaren DNA-lid van deze partij. Nu hij minister wordt, mag Derryl Boetoe, nummer 15 op de NDP-lijst in Paramaribo bewilligen voor een functie als parlementariër. Boetoe is momenteel directeur van Cevihas. Misiekaba zijn plaats als fractieleider wordt ingenomen door Amzad Abdoel, die momenteel de eerste vervanger van Misiekaba is.
Directeuren
Chotkan en Akiemboto zijn twee directeuren van parastatale bedrijven, respectievelijk NV Luchthavenbeheer en NV Grassalco. Ze zullen dan deze posities moeten opgeven. Parmessar, die eerder al minister van OWT&C was, is vorig jaar ontslagen als directeur van de NV EBS.
Soerdjan
Door deze aangekondigde kabinetswijziging, iets meer dan een jaar voor de verkiezingen, betekent dat Lekhram Soerdjan minister van LVV blijft. Hij had zijn portefeuille op 9 april ter beschikking gesteld aan de president, maar zijn ontslag werd niet aanvaard. Volgens informatie gaat Soerdjan nog steeds niet naar kantoor.
Geen reshuffling meer
Op 4 april 2018 kondigde president Desi Bouterse aan dat er geen reshuffling meer komt. De wijzigingen die dag waren volgens hem de laatste. Vicepresident Ashwin Adhin vulde aan dat de nieuwe ministersploeg het beleid dat voorbereid was, nu moesten gaan uitvoeren. Echter, president Bouterse heeft toch weer moeten reshufflen.
Donderdag beëdiging
De regering zal zich met dit team ten volle inzetten om de beleidsdoelen die gesteld zijn zoveel als mogelijk verder veilig te stellen. De beëdiging van de nieuwe ministers vindt plaats op donderdag 16 mei 2019 om 09:30u op het presidentieel paleis. Na de beëdiging zal de president een persconferentie beleggen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: