Politieman veroordeeld

Rodney B., een politieagent is donderdag door kantonrechter Duncan Nanhoe veroordeeld. Deze politieman heeft op 7 oktober 2018 een aanrijding veroorzaakt, waarbij het slachtoffer zwaar lichamelijke letsels opliep. De politieman verkeerde ten tijde van de aanrijding onder invloed en werd op diezelfde dag in verzekering gesteld. Op 14 maart had officier van justitie Nirmala Maikoe een straf geëist van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk, een proeftijd van 2 jaar en een geldboete van SRD 150.
Volgens de politieman is de aanrijding niet aan zijn schuld te wijten. Advocaat Chandra Algoe pleitte voor vrijspraak. Zij gaf aan dat haar cliënt niet als veroorzaker kan worden aangemerkt. De fietser was plotseling naar rechts uitgeweken en was zodoende op de rijhelft van de autobestuurder terechtgekomen, met als gevolg dat de politieman de fietser van achteren had aangereden. Deze aanrijding vond plaats op de Kwattaweg. De advocaat haalde de situatie van de straat aan. Het betreft in deze een smalle verharde weg. De rechter ging mee met de advocaat en veroordeelde de politieman tot een celstraf gelijk aan de tijd doorgebracht in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: