Galibi feliciteert 11 echtparen met gouden huwelijk

1 Galibi feliciteert elf echtparen met gouden huwelijkOnlangs werden 11 echtparen van Galibi in de bloemetjes gezet in verband met de viering van hun gouden bruiloft. Op 23 april 1969 vonden 60 huwelijken plaats in het dorp. Hiervan zijn 11 echtparen overgebleven. Districtscommissaris Freddy Daniel, parlementariër Grace Watamaleo, familieleden en andere genodigden waren aanwezig om dit heuglijk moment te gedenken. De echtparen kregen elk een enveloppe en een bloemstuk namens de president van de Republiek Suriname.
Kapitein Pane van Galibi zegt dat dit feestelijk feit ook is bijgewoond door de burgemeester en de bisschop van Frans-Guyana vanwege de culturele overeenkomsten die de inwoners van Galibi hebben met de Inheemsen in Frans-Guyana. “Vijftig jaar geleden vond hier een massahuwelijk plaats en het is belangrijk dat we wat hebben kunnen doen voor deze mensen”, vertelt Pane.
Voor districtscommissaris Daniel was dit ook een emotioneel moment. “Het hadden er 13 kunnen zijn, maar 2 maanden terug scheidden 2 echtparen.” De dc heeft deze mensen ook opgezocht en verrast met een bloemstuk om ook voor hun deze dag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. De bisschop van Frans-Guyana vond in bisschop Karel Choennie zijn counterpart, die ook aan deze memorabele dag heeft geparticipeerd.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: