Nieuwe jeugdambassadeurs geïnstalleerd

1 Nieuwe Caricom jeugdambassadeurs geïnstalleerd (2)De 4 nieuwe jeugdambassadeurs, Georgette Grootfaam, Dwight Prade, Sivern Hammen en Charmain Pansa, zijn gisteren geïnstalleerd door vicepresident Ashwin Adhin. De kersverse jeugdambassadeurs werden tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering op 20 april gekozen door het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Alle kandidaten hielden op de verkiezingsdag een presentatie over een onderwerp. Nadat alle kandidaten aan de beurt waren geweest, vonden de vrije en geheime verkiezing plaats. De installatie van de jeugdambassadeurs werd in het presidentieel paleis gehouden.
Tijdens de installatieceremonie gaf de vicepresident aan dat jeugdambassadeurs de stem zijn van Surinaamse jongeren en dat het belangrijk is dat jongeren actief met elkaar bezig zijn. “Door actieve participatie kunnen jongeren bewust worden van de gelegenheid waarop de Caricom en United Nations zich richten.” Jongerenparticipatie is geen doel op zich maar een proces, waarbij jongeren in de gelegenheid gesteld worden om mee te doen, te beslissen en te denken in zaken die betrekking hebben op hun welzijn. Ook sprak de vicepresident de hoop uit dat de jongeren mogen uitgroeien tot de generatie verantwoordelijke volwassenen, liefde voor hun land en op hun eigen manier leiderschap tonen ter ontwikkeling van hun land.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: