Koeiendief mag 4 maanden brommen

Rahad J. mag 4 maanden brommen. Hij is gisteren door kantonrechter Lydia Ravenberg veroordeeld tot een celstraf van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk voor het verduisteren van 4 stieren. Rahad heeft in augustus 2018 de benadeelde Dennis S. voorgehouden dat zijn stieren weinig waarde hadden in vergelijking met betere rassen als de Zeboe. Hij stelde voor dat Dennis deze 4 stieren aan hem moest afstaan en in ruil 4 kalfjes van het Zeboe ras. Daarvoor bracht hij de benadeelde naar een weiland te Reeberg om de kalfjes te bezichtigen. De afspraak was dat Dennis de kalfjes een maand later zou krijgen, aangezien zij nog te jong waren. Rahad nam de stieren mee en heeft hierna niets meer van zich laten horen. Bij nader onderzoek bleek volgens de benadeelde dat het weiland ook niet toebehoorde aan Rahad. Hij deed toen aangifte. Getuigen hebben bij de politie verklaard gezien te hebben hoe Rahad de 4 stieren in zijn truck heeft geladen en daarmee is weggereden. De veroordeelde zelf ontkent en stelt dat hij slechts een koopafspraak had voor 2 sieren. Daarvoor had hij een bedrag van SRD 9.500 aan Dennis betaald. Advocaat Shanti Mangre stelde dat er geen enkel schriftelijk bewijs is van de afspraak waarover de benadeelde het heeft. Dennis stelt voor een totaal bedrag van SRD 35.000 te zijn benadeeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: