Autobestuurder krijgt gecombineerde straf

Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft donderdag de verdachte Persaud N. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar, een geldboete van SRD 750, te vervangen door een week hechtenis. Deze verdachte veroorzaakte op 1 december 2018 een aanrijding aan de Sophia’s Lustweg. De mede-inzittende van het voertuig raakte als gevolg van de aanrijding gewond en liep daarbij een ribfractuur op. De verdachte Persaud verkeerde ten tijde van de aanrijding onder invloed van alcohol.
Openbare aanklager Nirmala Maikoe achtte 2 feiten wettig en overtuigend bewezen en eiste tegen deze verdachte een straf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een geldboete van SRD 750, te vervangen door een week hechtenis.
Advocaat Chandra Algoe pleitte voor een mildere straf. Zij betoogde dat de verdachte inderdaad onder invloed heeft gereden, maar hij is pas 20 jaar en heeft zich in zijn jeugdige onbezonnenheid niet over de gevolgen van zijn handelen nagedacht. De rechter hield rekening met de persoon van de verdachte. Hij is een first offender en legde een straf op welke gelijk is aan de tijd in voorarrest doorgebracht. De veroordeelde mocht gisteren naar huis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: