RBT Paramaribo in actie

Frontfoto1Politiebond springt in de bres voor in verzekering gestelde RBT-leden

Het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) dreigt het werk neer te leggen. Dit, omdat de afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ) drie RBT-leden, die in de fout zijn gegaan, woensdag in verzekering heeft gesteld. De bond heeft de politieleden gisteren middels een schrijven opgeroepen om zich bij de Politie Academie te verzamelen. Uiteindelijk werd besloten dat alleen leden van het Regio Bijstandsteam (RBT) Paramaribo in actie gaan. Vandaag om 12.00 uur belegt de SPB een alv om deze kwestie verder te bespreken. In een schrijven, dat overigens heel slecht geformuleerd is, zei het bestuur het volgende: ‘Als reactie op dit onsmakelijk en oneerlijk rechtsproces hebben de leden besloten dat vanaf dit moment er sprake is van een spontane werkneerlegging en dat vakbond neemt over. Ik neem aan dat ik u niet hoef te vragen om uw medewerking te verlenen. We verzamelen omstreeks 17.30 uur in het Politie Opleiding Centrum om de aandacht van de regering te vragen in deze. De SPB krijgt de volledige ondersteuning van de BBS-bond en de Brandweerbond’. In verband hiermee nam de krant contact op met het bestuur van de SPB. Echter was niemand van het bestuur bereikbaar voor enig commentaar. Regiocommandant van Paramaribo, Lloyd Tolud, zegt dat hij niet op de hoogte is van een werkneerlegging. Volgens hem is er geen conflict tussen de werkgever en de politiemensen. “In ieder geval werkt alle politiebureaus in Paramaribo normaal”, stelt de politietopper.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: