Wereld Rode Kruis en Halve Maan Dag op 8 mei

Jaarlijks wordt op 8 mei de geboortedag van Henri Dunant, grondlegger van het Rode Kruis, herdacht. Het thema van Wereld Rode Kruis en Halve Maan Dag 2019 is #Love. Dit jaar wordt speciale aandacht besteed aan de kracht en het bereik van het mondiale netwerk van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen (IFRC) en het werk van de 11.7 miljoen medewerkers en vrijwilligers wereldwijd via het thema #Love. Medewerkers en vrijwilligers wereldwijd, die vaak onder moeilijke omstandigheden hun werk moeten verrichten: het verlichten/verzachten van de mensen in nood. Middels een speciale campagne wordt de bewustwording van het publiek over de beweging Rode Kruis en Rode Halve Maan vergroot door het in de schijnwerpers plaatsen van de diversiteit van het RK-werk en de universele benadering hiervan.
De Welfare vrijwilligers van het Surinaams Rode Kruis organiseren jaarlijks activiteiten op deze dag. Deze groep vrijwilligers van het SRK maakt zich sterk voor social inclusion en organiseert jaarlijks activiteiten voor jongeren en volwassen met een beperking. Dit jaar zijn het de pupillen van de Mytylschool, de OS Maretraite en kinderen van Stichting 1 voor 12, die door sponsoring van donoren en actoren uit het bedrijfsleven in de bloemetjes worden gezet. Deze activiteit sluit aan op het algemeen doel van het Rode Kruis, namelijk inclusiviteit en sociale acceptatie van alle mensen.
Het Surinaams Rode Kruis is reeds 79 jaar actief binnen de Surinaamse samenleving. ‘Laat ons op 8 mei uw gevoel weten middels #Love op social media, als u denkt aan het werk van het Surinaams Rode Kruis. Bezoek onze Facebookpagina en laat ons weten.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: