Sportende politiemannen geven geen gehoor aan oproep OPZ

Politiemannen buiten functie gesteld

De vier politieambtenaren die sinds vrijdag 3 mei zijn opgeroepen door de afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ) hebben vooralsnog geen gevolg gegeven aan deze oproep. De afgelopen week zijn deze vier politieambtenaren in het belang van het onderzoek reeds buiten functie gesteld. Op donderdag 25 april is het gezin Ramsoedh door een groep voetballers mishandeld en bedreigd. De politiemannen, te weten een politieman tewerk gesteld bij de Command Center T. en de RBT-leden F., A. en F., zijn op die bewuste avond op het erf van de aangevers geweest en zijn daarbij ernstig buiten hun boekje gegaan.
In verband met het onderzoek heeft Dagblad Suriname met de vrouw des huizes gesproken. Zij vertelde hoe getraumatiseerd haar gezin is door het handelen van onze “beste kameraad”. “Ze zijn gewoon als maffia’s hier tekeergegaan en hebben mijn gezin mishandeld. Mijn man werd vanuit ons erf naar de berm op straat gesleurd en mishandeld. De buren zijn er getuige van. Mijn man heeft bloedingen opgelopen en zwellingen over zijn lichaam. Zij hebben mijn zoon ook enkele harde vuistslagen toegebracht en hij heeft daarbij ook enkele schoppen moeten incasseren. Ik ben ook mishandeld en ik ben daardoor op een stoel terecht gekomen welke stuk is gegaan. Ook de vuilnisbak op straat is als gevolg van de mishandeling door deze groep vernield”, aldus de vrouw. “Omstreeks 08.30 uur kwam een bal op ons erf. Wij hoorden gestommel met zinkplaten. Mijn man zag een manspersoon op het erf lopen en vroeg rekenschap over zijn aanwezigheid. Hij gaf door dat hij een militair was en dat hij toestemming had van de eerste buurman.
Op het erf zijn drie huizen. Mijn man dacht in eerste instantie dat het om een dief ging. Hij hield de militair voor dat wanneer hij toestemming had gevraagd aan hem dit niet zo ver zou komen.” Omstreeks 22.30 uur werd er gebonsd op de deur van deze familie. Het gezin kwam naar buiten en zag een groep mannen op hun erf. Zij vroegen naar een bal. De voetbal was weer op het erf van de achterbuurman, dus hield de eigenaar de mannen voor om de volgende dag terug te komen, aangezien het al donker was. Dit werd niet in dank afgenomen en de mannen begonnen tekeer te gaan. Daarbij gingen zij over tot mishandeling van de familie. Er is een video-opname op social media, waaruit blijkt dat de groep inderdaad tekeer is gegaan en dat er daarbij ook schoten zijn gelost. Het gezin is zeer teleurgesteld in de politie.
Tegen een gewezen regiocommandant heeft de politie wel zeer voortvarend opgetreden. Hij werd van huis, althans uit het gewest Wanica, opgehaald. Deze wetsdienaar was ook ettelijke malen opgeroepen door de politie. Hij gaf geen gevolg hieraan en werd uiteindelijk hardhandig aangepakt bij zijn aanhouding. De politiemannen die dit keer ook hetzelfde indisciplinair gedrag vertonen, denken hiermede te kunnen wegkomen. In de wandelgangen wordt vernomen dat de politiebond voor hen aan het bemiddelen is. Worden deze politiemannen straks ook opgehaald of niet, vraagt de familie van deze slachtoffers zich af.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: