Dongo Brothers nemen nog een horde in WWE-droom

Donovan (l) en Leandro (r) Dongo hadden ook pret in Orlando
Donovan (l) en Leandro (r) Dongo hadden ook pret in Orlando
“We moeten de ring nu verkennen”

Voor de gebroeders Donovan en Leandro Dongo komt de droom om in de ring te staan voor World Wrestling Entertainment (WWE) steeds dichterbij. Nadat de reuzenbroers vorig jaar de trials in Chili passeerden, moesten ze onlangs de tweede horde nemen. Dat waren de try-outs in de WWE-performance center in de USA. Na ruim een week gericht getraind te hebben, zijn de Dongo Brothers terug in Suriname. “We hebben de try-outs ook gepasseerd”, zegt Donovan aan Dagblad Suriname. “Suriname gefeliciteerd”, zegt hij. De volgende stap is een 6 maanden durende trainingsstage in Orlando. “We zijn in feite al binnen, maar een debuut kan nog heel ver weg zijn”, zegt Donovan.
Niet zo gemakkelijk
“De weg naar ons debuut is niet zo gemakkelijk als we verwacht hadden. Er wordt strak op alles gelet. Niets mag mis gaan. Niets is zeker dus”, zegt Donovan voorzichtig. Een van de belangrijkste zaken is dat de worstelaars alle hoeken van de ring uit het hoofd moeten kennen. “Als je de ring niet kent, doe je niet mee”, zegt hij resoluut. Voor de 6 maanden durende trainingsstage is er een werkvergunning nodig. “Maar we willen geen gras over laten groeien en willen nu al naar de VS gaan om te starten met de trainingen. In afwachting op de werkvergunning willen we alvast 3 maanden vooral de ring gaan verkennen vanaf augustus. De ringtechnieken zijn heel moeilijk en het kan aardig wat tijd gaan kosten om die onder de knieën te krijgen”, legt hij uit. De Dongo Brothers gaan totdat ze geen werkvergunning hebben, verblijf en voeding zelf moeten bekostigen. “Als we onze werkvergunning hebben, dan zullen we met ons gezin gaan vestigen in de VS.”
Wanneer het debuut in de ring en op tv volgt, daarover kan Donovan nog niets zeggen. “De WWE bepaalt als we ready zijn om te debuteren. Wij focussen ons nu op de trainingen”, aldus Donovan Dongo.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: