Braziliaanse ambassadeur: “Wereldwijd spreken 300 miljoen personen Portugees”

2 Wereldwijd spreken 300 miljoen personen Portugees“De Portugese taal en cultuur: eenheid van verschillende volkeren wereldwijd.” Dit vormde het thema op maandagavond in de conferenceroom van de University Guesthouse in verband met de Internationale Dag van de Portugese Taal en Cultuur. De Braziliaanse docent Telma Kotzebue ging daarbij in op de historie van de Portugese taal. Zij deelde met trots mee dat deze taal door de Europese Unie (EU) erkend is als een der wereldtalen. Daarnaast accentueerde zij dat uit het Portugees nog 32 andere talen zijn afgeleid, waaronder het Saramacaans. De Braziliaanse ambassadeur, Laudemar Aguiar, benadrukte de integratie van cultuur, die als gevolg van de Portugese taal mogelijk is geweest.
Volgens de ambassadeur vormt Brazilië een smeltkroes voor de diverse culturen, waarvan Portugees wereldwijd gebezigd wordt door bijkans 300 miljoen personen in onder andere Mozambique, Angola, Goa (India) en China. De onwetendheid die heden ten dage de overhand heeft genomen bij menigeen, heeft geleid tot intolerantie van elkaars diversiteit. De ambassadeur is van mening dat dit alleen door middel van culturele uitwisseling en kennis verholpen kan worden. Hij liet weten dat ongeveer 5% van de Surinaamse bevolking (5000 personen in Paramaribo en circa 30.000 personen in het binnenland) tot de Portugese gemeenschap oftewel Braziliaanse origine behoort, waardoor de culturele integratie tussen Suriname en Brazilië zeer wenselijk is.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: