Verzoek invrijheidstelling verdachten in duikbootzaak afgewezen

Kantonrechter Maureen Dayala heeft maandag het verzoek van de advocaat Irvin Kanhai, om de voorlopige hechtenis van de verdachten, Gonzales C., Jimenez P., Luis R., Sanchez P., Albida B. en Luz B., te willen opschorten, afgewezen. Op de afgelopen zitting heeft de rechter de vrijheidsbeneming van Margarita B., Alonso V. en Mirabal G., opgeschort. Ze staan allemaal terecht in de spraakmakende duikboot drugszaak. Zij worden verdacht van het voorbereiden van een drugstransport en van deelname aan een criminele organisatie.
Kanhai heeft ook gevraagd om een eigen expert te sturen om de boot te bezichtigen.
Een strafzaak moet zonder onderbreking worden behandeld haalde de raadsman aan. Deze verdachten zitten sinds 18 maart 2018, dus langer dan een jaar, in voorarrest. De raadsman wil weten of die duikboot wel kan varen in Surinaamse wateren. Hij typeerde dit onderzoek althans het bewijs als te zijn een ondeugdelijke voorbereiding.
De twee vrouwen waren als kokkin in dienst. Een van hen is voorlopig op vrije voeten gesteld. Kanhai verzocht de rechter om ook die andere vrouwelijke verdachte naar huis te sturen. Al moeten zij allemaal hun paspoorten inleveren. Kanhai anticipeerde op het feit dat, voor wat de bewijsmiddelen betreft, het onderzoek zal eindigen op het punt van een ondeugdelijke voorbereiding. De rechter achtte deze opmerking van de advocaat prematuur.
Zij gaf aan dat er nog ernstige bezwaren overeind staan en dat de aanhoudingen gehandhaafd blijven. Op 20 mei worden de overige verdachten gehoord.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: