Twee personen opgebracht en heengezonden in geval drive by shooting

IMG-20190506-WA0020De politie heeft zondagavond kort na het schietincident aan de Wilhelminastraat ter hoogte van een pompstation, een voertuig, een Toyota Vitz, staande gehouden aan de Kristalstraat. Twee personen, een man en een vrouwspersoon werden daarbij aangehouden en overgebracht naar bureau Geyersvlijt. Zij werden verdacht van een schietpartij die kort voor hun aanhouding was gepleegd. Daarbij zijn de 49-jarige Dennis Groenfelt en de 18-jarige Cadisha Prika op het terrein van een pompstation, dood geschoten.
Volgens informatie die de politie binnen kreeg bleek dat de schutter met een personenwagen, een Nissan Fuga, op het terrein van het pompstation opreed. Beide slachtoffers bevonden zich op de parkeerplaats van het pompstation. Groenfelt zat in de open laadbak van de wagen; terwijl Prika dichtbij Groenfelt naast de wagen stond.
De Nissan reed de parkeerplaats op en toen de auto dichtbij Groenfelt en Prika naderde werd er vanuit dat voertuig op hun zijn geschoten met een vuurwapen. Daarna reed de personenauto met hoge snelheid weg. Niet lang na het schietincident werd die zelfde wagen op een terrein te Paramaribo noord aangetroffen die hoogstwaarschijnlijk in brand is gestoken. De politie vermoedt dat er een verband bestaat tussen het schietincident en de hoogstwaarschijnlijk in brand gestoken personenauto. De politie heeft het eerder genoemde voertuig, Vitz staande gehouden omdat de vluchtwagen van de schutters en deze Vitz waarin een man en een vrouw zaten in die zelfde straat waren opgereden. Kort daarna is de personenwagen, Nissan Fuga in vlammen opgegaan. Op basis daarvan werden deze twee personen, aangehouden. Na hun alibi te hebben nagetrokken en overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn beide personen heengezonden. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De schutter wordt opgespoord. Kapitale Delicten is belast met het onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: