Strafzaak Oedit uitgesteld naar 3 juni

Advocaat Irvin Kanhai heeft maandag officiële medische documenten, althans een brief van de behandelende arts, overhandigd in de strafzaak die loopt tegen Ramchender Oedit, aan het gerecht. Ook heeft hij het behandelplan van de strafinrichting alwaar de verdachte thans is ingesloten overgelegd. Kanhai heeft gevraagd om de verdachte in kwestie in het buitenland te horen. Het Openbaar Ministerie heeft naar de mening van de raadsman op geen enkel moment enig belang gehecht aan de gevangenneming van deze verdachte.
Officier Nirmala Maikoe, die voor haar collega Shanta Mahadew, waarnam gaf aan dat er correspondenties zijn geweest. Volgens Kanhai is op grond van het rechtshulpverzoek de verzochte staat verplicht om conform de overeenkomst de verdachte aan te houden en uit te leveren. De aanhouding heeft niets te maken met het belang bij een dwangmaatregel. Bestaat de behoefte aan het dwangmiddel. De rechter merkte op dat de vervolging bezig is met de gegeven opdrachten. Het Ministerie van Justitie en Politie kan bij de vervolging van deze verdachte de medische zorg bij een eventuele dwangmaatregel niet inbrengen, merkte Kanhai op. Op 3 juni wordt de zaak voortgezet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: