UTZS wil zichtbare aanpak files en slechte afwatering Indira Gandhiweg

3UTZS wil zichtbare aanpak files en slechte afwatering Indira Gandhiweg.1De Unie van Truckhouders en Zwaar materieel in Suriname (UTZS) vindt dat het hoog tijd is dat er aandacht besteed wordt aan een van de belangrijkste wegen van Suriname: de Indira Gandhiweg. Bepaalde delen van deze weg, alhoewel het geasfalteerd is, raakt veelvuldig onder water bij onweer. Die toestand blijft vervolgens weken aanhouden zonder dat iemand ingrijpt. Ook is het merkbaar dat de file op deze weg verergerd is. Zelfs in de paasvakantie moesten autobestuurders hun kostbare tijd opofferen om in de file te staan. Volgens Nizaam Ozir, voorzitter van UTZS, kan dit zo niet langer doorgaan. “In elke regentijd is het weer hetzelfde liedje: wateroverlast. Waarom kan de overheid geen pompgemaal installeren om dit probleem structureel op te lossen”, stelt Ozir tegenover Dagblad Suriname. Onlangs heeft de regering USD 13 miljoen geïnvesteerd in de Beekhuizenbrug, zodat de Saronbrug en de brug over de Saramaccadoorsteek minder belast worden. “Ook voor de Indira Gandhiweg moet er een oplossing komen. Het gedeelte tussen de Vierkinderenweg en de rotonde bijvoorbeeld duurt zeker 45 tot 60 minuten en dat is onnodig.” UTZS hoopt dat de regering aandacht zal besteden aan het oplossen van de fileproblematiek en slechte afwatering van de Indira Gandhiweg.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: