‘Buju Banton never lost his way of performing’

1Buju Banton never lost his way of performingDe lang verwachte show van Buju Banton werd zaterdag in een drukbezocht Andre Kamperveenstadion gehouden. Regen of geen regen, men trok massaal naar het stadion om van Buju Banton te kunnen genieten, die na 16 jaar weer een show in Suriname gaf. Buju Banton kwam een dag voor zijn show aan en gaf te kennen dat hij geen persconferentie wilde en de pers ook niet te woord wilde staan. Dat werd vanaf het moment dat hij uit het vliegtuig stapte, kenbaar gemaakt. Dat nam niets weg om de mensen zo ver te krijgen om van Gargamel te gaan genieten. Ook het onweer waarmee Suriname in deze periode te kampen heeft, heeft de mensen niet thuisgehouden.
Vanaf voor 19:00 uur begaven mensen zich naar het stadion om van de show te genieten. Na het voorprogramma was het tijd voor Buju Banton. Vol energie en enthousiasme performde deze wereldartiest. Volgens enkele gasten leek het er echt niet op dat Buju Banton 10 jaar niet heeft kunnen optreden, omdat hij achter slot en grendel was vanwege het in bezit hebben van cocaïne. In eerdere liveoptredens, nadat hij op vrije voeten kwam, gaf hij ook aan dat hij het zingen niet verleerd heeft en gewoon wachtte op de dag dat hij weer op vrije voeten zou zijn.
De artiest heeft veel van de welbekende tunes gezongen in plaats van de nieuwe die hij na zijn release opnam. Ook had hij een goede interactie met het opgekomen publiek en herkende hij enkele van zijn vrienden van de periode dat hij vaak naar Suriname kwam. “ My friend Basha Ranking”, zei Buju. Naast de welbekende liederen gaf hij de mensen ook enkele lyrics als het ging om motivatie en hoe met elkaar om te gaan. “This is for all the man who role a country. U are part of it as every other one. Do good. You are a leader for now but God was, is and forever will be a leader.” Gelet op de reactie van enkele bezoekers was de show top. Petra Wanabo gaf onder nadere aan dat het haar zou spijten als ze de show niet had bezocht. “De show was goed en de moeite waard. In het verlengde hiervan kan ik ook zeggen dat we allemaal geluk hebben dat het tijdens de show niet geregend heeft.”
(Foto en tekst: Ivan Summerville)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: