Sociale vooruitgang voor werkenden en niet-werkenden leidt tot spanning

Murwin Leeflang
Murwin Leeflang
De werkende klassen maken een moeilijke tijd mee, geeft vakbondsleider Murwin Leeflang aan. Op dit moment is er een situatie op de arbeidsmarkt, waarbij men veel werkzoekenden tegen kan komen. Ook wordt er aan de andere kant opgemerkt dat bedrijven willen bezuinigen en op een of andere manier werkers bedanken. ‘Dit is een ongezonde situatie voor de werkers in het land, hierdoor zitten ze ook zonder inkomens. De koersstijging brengt ook nog meer ontwaarding op het salaris van de werkers. Dit geeft aan dat de arbeiders financieel gebrekkig voor zichzelf kunnen zorgen’, geeft de vakbondsman aan. Deze situaties kunnen leiden tot stress en spanning. Ook kunnen deze situaties zorgen dat voornamelijk kinderen van arme arbeidsgezinnen slachtoffer kunnen worden van kinderarbeid.
Gelukkig heeft de regering zich gecommitteerd aan een nationaal plan ter bestrijding van kinderarbeid. Een plan waarbij er een brede en integrale aanpak zal komen van de oorzaken die kunnen leiden tot kinderarbeid, geeft Leeflang aan. Bij het ontwikkelen van programma’s ter verbetering van de Surinaamse productiviteit is het van belang rekening te houden met factor mens en arbeid. De vakbondsleider constateert dat vooruitgang van het land en een beter functionerende economie kan beginnen met betere lonen, creatie van werkgelegenheid, groei van klein ondernemerschap, verduurzaming van de harmonische arbeidsverhoudingen en hechtere partnerschap op de werkvloer.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: