Chinese veiligheidsdienst in Suriname treedt hardhandig op

1Chinese Veiligheidsdienst in Suriname treedt hardhandig opOp Arbeidersdag rond 13.00 uur betraden twee met vuistvuurwapens gewapende manspersonen een eethuis in Paramaribo en haalden een manspersoon van tafel, die in het gezelschap van een vrouwspersoon bezig was zijn lunch te verorberen. Er vielen rake klappen, vuistslagen, trappen en schoppen. Twee getrokken vuistvuurwapens werden op het hoofd van het slachtoffer gericht, terwijl hij vingermeppen op zijn oog kreeg.
Restauranthouder keek zwijgend toe
Er werd luidkeels in het chinees gesproken. Op het moment dat de toestand zich voordeed, waren vijf andere klanten bezig te eten. De restauranthouder keek zwijgend toe zonder een vinger te verroeren.
Identiteitsbewijs
Op een gegeven moment stond één van de klanten, die zich tot dan toe op een afstand had gehouden, op en nam het weerloos slachtoffer in een wurggreep, terwijl de twee andere aanvallers rake vuistslagen in de maagstreek plaatsten. Een van de wapendragers wendde zich tot uw verslagever, de enige Surinamer in de zaak, die zich tegoed deed aan een wongton-schotel. Met een identiteitsbewijs in de hand en introduceerde hij zich als, een door de staat erkende functionaris van een veiligheidsdienst.
Oplichter
Desgevraagd werd aan Dagblad Suriname te kennen gegeven, dat het slachtoffer US$ 200.000 schuldig is aan een paar bonzen in Suriname en zich al lange tijd schuilhoudt.
Restauranthouder beefde als een blad
De restauranthouder gevraagd waarom zij de politie niet belt, gaf te kennen, dat zij daarvan weerhouden werd. Bovendien waren de agressors groot gebouwd, gespierd en zwaaiden met vuistvuurwapens. Op 2 mei benaderde Dagblad Suriname de restauranthouder opnieuw om te achterhalen, hoe de politie had gehandeld. Vernomen werd, dat de politie er niet aan te pas is gekomen. Er kwamen andere manspersonen opdagen die het slachtoffer met gebruik van geweld afvoerden, naar een onbekende bestemming.
HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: