Belfort: ‘Hoofdbestuursleden moeten gaan werken’

1Abop heeft nu 5 ondervoorzittersRonnie Brunswijk blijft voorzitter van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (Abop). Hij is gisteren voor de derde keer gekozen tot voorzitter tijdens de verkiezing in het Abop Centrum. Het aantal bestuursleden is verruimd van 17 naar 23, terwijl het bestuur nu in plaats van 3 jaar voor 5 jaar mag aanzitten. Er zijn nu vijf ondervoorzitters, namelijk Marinus Cambiel, Joël Martinus, Diana Pokie, Hendrik Cairo en Waldo Jeso. Marinus Bee die congresvoorzitter was, is nu secretaris van het hoofdbestuur. De penningmeester is geworden Militia Sentelia. De rest van het hoofdbestuur bestaat uit Marvin Abiansi, Edward Belfort, Cynthia Chin-Fo-Sieeuw, Henk Deel, Humphrey Dundas, Mohamed Idoe, Faridy Lila, Stefanus Koorendam, Magda Milano, Joël Dominie, Dinotha Vorswijk, Freddy Palata, Estrea Noordzee, Carlo Ada en Mavrick Boejoekoe. “Het gaat om een consensuslijst, dus alles is vredig en heel democratisch verlopen”, zegt Belfort om een reactie gevraagd aan Dagblad Suriname. De parlementariër vindt dat de Abop een voorbeeld is voor andere partijen waar consensus en eenheid wel een groot probleem is geweest in de afgelopen periode.
Belfort: ‘Functies spelen bij mij geen rol’
Belfort merkt op dat hij eigenlijk geen functie binnen het bestuur wenste te hebben. Echter werd er een beroep op hem gedaan, waardoor hij uiteindelijk toch instemde. Vandaar dat hij ondanks zijn populariteit binnen de partij toch niet gegaan is voor de functie van ondervoorzitter. “Functies spelen bij mij geen rol. Het punt is dat ik moet werken, de partij positief moet uitdragen en de kiezers die op mij hebben gestemd moet tonen dat ik hun belangen behartig”, stelt de parlementariër en ex-Justitieminister. Hij vindt dat de nieuwe ondervoorzitters en overige hoofdbestuursleden zich in de komende periode ook veel moeten gaan focussen op het veldwerk dan alleen maar te kijken naar hun functie binnen de partij. De verkiezingen van 2015, waar hij ondanks op de laatste plaats op de lijst van de Abop was in Paramaribo toch met enkele duizenden stemmen op eigen kracht een zetel kon bemachtigen, is volgens Belfort al genoeg bewijs dat de samenleving achter hem staat. “Anderen hebben 34.000 stemmen gehaald, maar tonen geen teken van leven in het parlement. Erger nog, ze vluchten uit het parlement. Ik doe mijn werk als parlementariër. Heb je mij nodig, dan kom ik naar jou toe”, aldus de politicus.
Grote groep Haïtianen en Hindoestanen sluiten zich aan
Op de vergadering heeft een groep Haïtianen zich vanuit Saramacca en Wanica aangesloten bij de Abop. Ook een groep Hindoestanen heeft zich aangesloten. Dit alles toont volgens Belfort de nationale karakter aan van de partij.
40.000 leden
Brunswijk stelde in zijn toespraak dat de partij een behoorlijke groei meemaakt. Hij schat dat de Abop nu 40.000 leden telt. Hij drukte de mensen op het hart om zich gezamenlijk in te zetten om het beste voor het land te halen. Het feit dat hij herkozen is, betekent volgens hem dat er vertrouwen is in de voorzitter. “Eenheid is wat wij willen en in overleg met elkaar treden. Met dit team willen wij de bevrijding op alle fronten brengen voor Suriname”, benadrukte Brunswijk.
Martinus en Leo Brunswijk verkiezingscoördinatoren Abop in Paramaribo
Op de vergadering is er een nieuw congresbestuur gekozen onder voorzitterschap van Gilbert van Lierop. Verder is er een bestuurscollectief in het leven geroepen waarin ook Seeka en de beweging DUS zitting in hebben. Voornoemde twee groepen zijn recent opgegaan in de Abop. Partijleider Brunswijk maakte ook bekend dat Martinus, ook wel bekend als Bordo of Money Hond, en Leo Brunswijk de verkiezingscoördinatoren van de geelzwarte partij zullen zijn in Paramaribo.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: