Surinaamse Handelsmissie naar Cuba voor deelname aan Expo-Caribe 2019

Suriname bereidt zich voor op deelname aan Expo-Caribe 2019, die van 19 tot en met 22 juni wordt gehouden in Santiago de Cuba. Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HIT) hield een bijeenkomst om geïnteresseerden uit de private sector te informeren over het evenement. Coördinator Rowena Verdies van de Surinaamse deelname aan Expo-Caribe 2019 prees het evenement waaraan meerdere landen uit het Caribisch gebied aan deelnemen.
Caribische integratie
Expo-Caribe, de zestiende in haar soort, is een activiteit van het ministerie van Buitenlandse Handel en Investeringen van de Republiek Cuba. Als belangrijk doel van de expo is aangegeven: ‘het versterken van de regionale samenwerking, economische groei bewerkstelligen en het bevorderen van de Caribische integratie’.
Alle bedrijfstakken worden uitgenodigd
‘Ondernemers kunnen producten en diensten tentoonstellen, aanbieden, aanprijzen, van gedachten wisselen over zakendoen, mogelijke handelsbetrekkingen en partnerschappen aangaan. Alle bedrijfstakken zijn uitgenodigd om hun voordeel te halen uit de internationale expositie. Het evenement staat ook open voor culturele en andere organisaties.
Handelsakkoord Suriname-Cuba
De samen te stellen handelsmissie naar Cuba heeft niet alleen Expo-Caribe op haar programma staan. Suriname en Cuba maken van de gelegenheid gebruik om een ‘handelsakkoord af te ronden’. Het belang van een goede samenwerking tussen de respectieve private sectoren, bevorderen van handel, toerisme alsmede het contact tussen de beide volkeren en culturele uitwisseling, zullen worden benadrukt. Beide landen wijzen op de 40-jarige diplomatieke betrekking.
HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: