E-Visa en E-toeristenkaart vanuit bril luchthaven

luchthaven-toeristenkaart vanuit bril luchthaven
1Launch e visa en e toeristenkaartTimothy Mendonça, hoofd Corporate Planning & Development van de Johan Adolf Pengelluchthaven, vertelt aan Dagblad Suriname dat de E-Visa en E-toeristenkaart ook voor de luchthaven goede perspectieven bieden. “Het is een stap voorwaarts, niet alleen op het gebied van technologie, maar ook in de ontsluiting van Suriname”, zegt Mendonça. “Een aantal jaren terug was de introductie van de toeristenkaart al een eerste goede stap, maar dit maakt het alleen maar gemakkelijker, nu de mensen digitaal hun aanvraag kunnen doen. Het betekent ook dat je reikwijdte veel groter wordt, mensen die via andere bestemmingen vliegen naar Suriname kunnen nu een visa online verkrijgen. Dit betekent dat Suriname voor meerdere toeristenmarkten is ontsloten en over meer mogelijkheden beschikt.”
Vanuit de luchthaven is dit een bijzondere ontwikkeling. “We zijn vanuit de roads development bezig met de ontsluiting. We kijken steeds naar nieuwe bestemmingen en vliegtuigmaatschappijen die we kunnen bereiken. De tijd van de luchthaven waarbij we wachtten op een vliegtuigmaatschappij die ons benaderde om naar ons toe te kunnen komen is voorbij”, laat Mendonça weten. Internationaal is er een mindshift gekomen waarbij de luchthavens zelf actief vliegtuigmaatschappijen benaderen om potentiële markten voor hun land aan te trekken. “In dit verband is dit een goede ontwikkeling want we kunnen een grotere scala aan bestemmingen bekijken, waar er niet eens een ambassade vertegenwoordigd hoeft te zijn. Dit is absoluut een plus voor ons.”
Mendonça geeft ook aan wat de verwachtingen zijn voor de komende jaren. “Vorig jaar hebben we onze ‘road to one million’ strategie laten zien. Over 15 jaar wil de luchthaven 1 miljoen bezoekers noteren.” Om te komen tot een miljoen stelt de luchthaven zelf dit doel. “Maar wij zelf kunnen dit niet alleen, het is een gezamenlijke inspanning van iedereen uit de gehele luchtvaartsector, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de lodges, de hotels die moeten uitbreiden, het is allemaal een totaal geïntegreerd plan”, licht Mendonça toe.
De verwachting is dat het toerisme de komende jaren door de nieuwe toeristenmarkten zal toenemen. Mendonça noemt daarbij als voorbeeld de ontwikkeling van de toenemende belangstelling van de Cubaanse toeristen die Suriname ontdekken als shopping bestemming. Een andere ontwikkeling die het hoofd Corporate Planning en Development aanhaalt zijn de buitenlandse carriers die de luchthaven probeert aan te trekken. “In juli hebben we Copa Airlines, dat is al een hele boost”, zegt Mendonça enthousiast. “Copa Airlines biedt een goede ontsluiting naar de America’s, het brengt een heleboel ontwikkeling, indirect worden meer dan 14 miljoen passagiers vervoerd door Copa Airlines. Dat betekent dat je in de inflight entertainment al bij 14 miljoen passagiers exposure hebt voor Suriname als product. Deze zaken zullen Suriname de komende vijf jaren helpen groeien op dit gebied. Daarnaast proberen we in de toerisme-ontwikkeling ook een steeds actievere rol te hebben. Er is daarbij een goede samenwerking met het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI &T) en de Shata. Copa Airlines promoot Suriname in alle vliegtuigen zodat er bij de reizigers van Copa een Suriname awareness ontstaat”, aldus Mendonça.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: